Nevi Zorgcongres 2020
6 februari 2020, Van der Valk Hotel Utrecht

Thema: Schaarste!

Schaarste! Voor inkopers het paradijs op aarde?

Op 6 februari 2020 vindt het Nevi Zorgcongres voor de elfde keer plaats. Deze keer centraal in Nederland.

Schaarste is voor inkoop niets nieuws, maar de zorg heeft er op allerlei vlakken veelvuldig mee te maken. Denk aan de beschikbaarheid van hulpmiddelen en de leverbetrouwbaarheid bij invoering van de MDR. Het tekort aan personeel in alle disciplines en alle sectoren. Schaarste aan medicijnen, niet alleen bij dure geneesmiddelen maar ook bij generieke. En schaarste aan geld, want groeien kan niet meer vanuit het hoofdlijnenakkoord en de marges in de zorg zijn mager. Hoe krijgen we de juiste zorg op de juiste plek?

Daarnaast kent onze aarde schaarste. Aan grondstoffen én aan leefbaarheid als we niet transformeren naar een duurzame gezondheidszorg. Ruim een jaar nadat Nevi Zorg zich heeft aangesloten bij de Green Deal voor een duurzame zorg staat dit thema bij heel veel instellingen op de agenda.

Natuurlijk is de rol voor inkoop om de organisatie aan de juiste leveranciers te koppelen. Leveranciers die hebben ingespeeld op de duurzame trend. Of een oplossing hebben die een schaarste kunnen verhelpen door flexibiliteit en schaalbaarheid. En wat als geschikte leveranciers zeldzaam zijn. Of is er een gebrek aan het innoveren van onze inkooptrajecten? En nutten we vervolgens de contracten wel voldoende uit?

Tijdens het Nevi Zorgcongres 2020 laten we ons inspireren door keynotes die er altijd net weer anders tegenaan kijken. En door praktijkverhalen van onze collega’s en anderen, deze geven ons ideeën zelf een volgende stap te maken. En natuurlijk kom je in contact met bekenden én onbekenden om zo je netwerk aan te halen, te verdiepen en te vergroten. Schaarste aan kennis en kennissen is er tijdens het Nevi Zorgcongres niet!

 

 

 

Praat mee

#NEVIZorg